Wat maakt jou als manager succesvol? Lees 8 vaardigheden die ertoe doen:

Acht best bewaarde geheimen


Flexibiliteit

Hij kan zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden, weet wanneer hij welke leiderschapsstijl moet toepassen omdat hij beseft dat medewerkers onderling verschillen. Hij kan zich goed verplaatsen in de belevingswereld van zijn medewerkers, erkent iedere medewerker als uniek individu.

Leergierigheid

Hij kijkt met open blik naar zijn omgeving en onderkent dat hij niet alwetend is. Hij durft fouten te maken én daarvoor uit te komen. Hij biedt zijn medewerkers dezelfde ruimte én ruimte voor experimenteren en ontwikkeling.

Proactief

Hij beseft dat zijn eigen handelen of gedrag afhankelijk is van besluiten en niet van omstandigheden. Hij kiest vanuit eigen waarden en neemt vandaaruit beslissingen. Hij neemt initiatief en gaat op zoek naar alternatieven als zaken niet gaan zoals verwacht.

In staat richting te geven

Hij beschikt over natuurlijk overwicht en helicopterview, mensen volgen hem graag en krijgen ruimte hun mening in te brengen. Hij weet, je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt hem niet dwingen te drinken.

Over mededogen beschikken (niet te verwarren met medelijden)

Hij is empathisch maar laat de verantwoordelijkheid bij de medewerker zelf, laat/gunt hem deze te nemen.

Beschikt over het vermogen tot zelfreflectie

Hij is in staat te reflecteren op eigen functioneren en in staat vanuit meerdere ik posities de dialoog met zichzelf en anderen aan te gaan. Hij weet wat hij kan, wat hij wil bereiken en is in staat zijn omgeving mee te krijgen en hoe hij commitment krijgt.

Heeft vertrouwen in mensen

Hij beschikt over zelfkennis en zelfrespect en heeft een hoog verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van zijn eigen inbreng en prestaties. Hij is –mede daardoor- in staat in grote mate vertrouwen te hebben in zijn medewerkers en heeft synergie hoog in het vaandel staan.

Volgt zijn intuïtie

Het best bewaarde geheim is toch wel dat – mits voldaan aan bovenstaande vaardigheden – een manager zijn intuïtie durft te volgen. Stel leiderschap voor op managen. Breng je leiderschap naar een hoger bewustzijnsniveau.

Ambitie
Heb jij de ambitie je door te ontwikkelen als mens en leider? Investeer in jezelf en je omgeving door te ervaren wat echt leiderschap je brengt en betekent. Vraag vrijblijvend de brochure leiderschap aan, het betreft een meerdaagse inspirerende module over leiderschap, die bestaat uit een mix van individuele- en plenaire sessies. Afhankelijk van ervaring en deskundigheid bestaat de mogelijkheid losse componenten van de module te volgen.

Heb je eerder een training gevolgd bij Elan HR? Dan geldt voor jou een gereduceerd tarief, vraag naar de voorwaarden.

Oriënterend gesprek
Wacht niet langer en maak werk van je ambities! Vraag hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.