Loopbaancoaching

Persoonlijke ervaring
Mijn agenda liet ik vroeger behoorlijk regeren door anderen. Ook al had ik geen interesse in een training omdat deze niet aansloot bij mijn leerbehoefte, ik volgde deze wel. Een bedrijfsuitje naar Preston Palace in Ermelo? Ik ging gewoon mee en dat terwijl ik gruwel van dit soort uitstapjes. Werk dat collega’s om welke reden dan ook lieten liggen, nam ik over om werkvoorraden en teleurstelling van klanten tegen te gaan. Voor mijn leidinggevenden was ik de ideale medewerker, hard werken, nauwelijks mopperen en zelden ziek. Op een gegeven moment werd ik me ervan bewust dat de omgeving en het type werk niet meer bij mij pasten, mijn werk was inhoudelijk te voorspelbaar. Ik realiseerde me dat ik dat werk niet tot mijn pensioen wilde blijven doen, ook al was het een veilige omgeving, had ik voldoende inkomen, genoeg verlofdagen en baanzekerheid. Discomfort ondanks een veilige omgeving met leuke collega’s.

Ik werd kritischer naar mijn omgeving én mijzelf, er ontstond een zoektocht. Ik liet mijzelf testen op interesse en werk- en denkniveau. Dat was het zetje – lees de bevestiging – dat ik nodig had om verandering in mijn leven aan te brengen. Ik besefte steeds meer dat ik angst had voor het onbekende en mezelf toeliet in mijn comfort zone te blijven. Dat wilde ik niet langer, ik wilde mijn grenzen verleggen. Daarna volgde een flink aantal pittige jaren, voltijd werken en deeltijd studeren, mijn baan opzeggen en meermaals elders een betrekking aanvaarden. Ik maakte een groeispurt door op persoonlijk niveau, leerde kritisch te durven zijn en mijn mening te geven aan anderen. Mijn persoonlijk leiderschap was geboren en ik omarmde het. Ik leerde handelen vanuit mijn eigen kern en laat me niet of nog nauwelijks beïnvloeden door wat anderen doen. Ik kreeg zicht op mijn onbewuste drijfveren en op mijn motivatie. Het heeft mij zoveel gebracht en doet het nog steeds. Ik gun andere mensen dit ook. Om die reden besloot ik me te specialiseren in het trainen en begeleiden van mensen naar (persoonlijk) leiderschap, eigenaarschap en ondernemerschap.

Comfort zone
Ingeval je blijft vasthouden aan bekende en vertrouwde zaken komen er geen of nauwelijks nieuwe uitdagingen op je pad. En zoals Loesje schrijft, waarom zou je binnen je comfort zone blijven als er daarbuiten zoveel meer te beleven is…

Wat niemand je vertelt wat er gebeurt als je jezelf gunt je comfort zone te verruimen
Je belevingswereld wordt groter

  • Doordat je jezelf ertoe aanzet je grenzen te verleggen komen er onverwachte nieuwe gebeurtenissen op je pad en word je meer uitgedaagd.

Je veerkracht neemt toe

  • Doordat je je grenzen leert te verleggen kun je te maken krijgen met weerstand. Je leert hoe je daarmee om kunt gaan en als dat niet lukt, hoe je omgaat met een nee of een afwijzing. Je leert beter bij jezelf te blijven.

Doordat je fouten maakt leer je weer veel

  • Het is onvermijdelijk dat niet alles verloopt zoals je vooraf wenst. Daar waar het anders loopt, ga je na hoe het komt dat het anders ging. Voor een volgende keer weet je hoe je dan zaken beter of anders kunt aanpakken. Je staat jezelf toe fouten te maken en daarmee te werken aan je ontwikkeling.

Je inspireert anderen

  • Als je altijd doet wat je altijd al deed ben je voorspelbaar voor jezelf en anderen. Als je je grenzen verlegt en iets doet dat je nooit deed, verras je je omgeving en jezelf. Het leven krijgt meer uitdaging.

Je zelfbewustzijn neemt toe

  • Door nieuwe wegen in te slaan, nieuwe mensen toe te laten in je bestaan, oude bekenden los te laten, krijg je steeds meer zicht welke mensen en interesses bij jou passen en welke niet. Je weet steeds beter waar je je goed bij voelt en handelt daar naar.

Wat anderen zeggen of doen raakt je minder

  • Zodra je je eigen koers vaart en daar gelukkig bij bent, ben je minder ontvankelijk voor de mening van anderen. Je leert voor jezelf te kiezen en te accepteren dat je daarvoor soms ook mensen moet loslaten.

Je neemt meer verantwoordelijkheid

  • Je stelt je minder afhankelijk op van anderen en dat brengt vanzelfsprekend verantwoordelijkheid met zich mee. Jij neemt zelfstandig besluiten zonder daarvoor de “toestemming” te vragen aan je omgeving.

Je zoekt spontaan en makkelijker de samenwerking op

  • Hoe steviger jij in je schoenen staat en in jezelf gelooft, hoe makkelijker je je open kunt stellen voor feedback van anderen. Je staat open voor de mening van anderen en wordt niet onzeker als een ander een andere kijk op zaken heeft. Sterker nog, je ziet dit als kans om samen sterker te worden, zodat dit een uitstralingseffect naar je omgeving heeft.

Je ervaart meer rust

  • Doordat je steeds meer beseft wat voor jou werkt en wat niet, stem je daar je agenda/plannen op af. Je zult ervaren minder te worden geleefd, immers jij bepaalt in belangrijke mate wat goed voor jou is.

Quote van Steve Jobs:
“Heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten die al ver van tevoren wat je echt wilt worden. Al het andere is van minder belang.”

Wat heb jij nodig om ‘discomfort’  te doorbreken?
Wil jij ervaren hoe ook jij je comfort zone kunt verruimen? Onderneem dan nu actie en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.