Koud watervrees…overwonnen

Koud watervrees…overwonnen

Ik kijk terug op een heerlijke (werk) vakantie in Polen.
Deze vakantie gaf me vooraf best wat spanning omdat ik tijdens deze vakantie samen met mijn ZKM collega Wolf Lejeune een workshop motiverende gesprekstechniek verzorgde aan de John Paul II Catholic University in Lublin. De deelnemers aan de conferentie waren afkomstig uit 36 landen.
De voertaal was Engels…ik beheers deze taal natuurlijk wel, toch gaf het me druk, zou de workshop in het Engels ook goed overkomen? De reacties tijdens en na de workshop waren positief. img_8443Er volgden interessante vragen en we kregen het verzoek of we de volledige driedaagse training ook in het Engels verzorgen. Tot op heden deden we dat nog niet, maar hier staan we zeker voor open!
Een leerpuntje voor onszelf was dat gezien de beperkte tijd die we hadden voor de workshop het belangrijk is dicht bij de oefengroepen te blijven. Zo halen we ondanks deze beperkte tijd het hoogste leerrendement. Inmiddels weer thuis en terugkijkend op de conferentie ben ik blij en best een beetje trots deze uitdaging te zijn aangegaan. Over twee jaar vindt de volgende Internationale conferentie plaats en ben ik er zeker weer bij.

NB De workshop is een afgeleide van onze driedaagse training OctoQuest, motiverende gesprekstechniek die wij geven aan managers, docenten, adviseurs en zorgprofessionals.

balkon rsz_img_8388 rsz_img_8428